Cara Buat Private Post Berpassword

Assalamualaikum!


Step 1;

Design > Edit HTML


Step 2;

Ctrl+F > paste kod  </head>  > Enter


Step 3;

Letak kod hijau kat bawah ni kat atas or sebelum kod  </head>  tadi.

<script type="text/javascript" src="http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js"></script>

Step 4;

Pergi website nih, http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/

Akan keluar empat box :

Dalam box Key tuh, untuk password. Kena ingat, kang sia2 jek buat.

Dalam box Plain Text pulak, bebel la pe yang nak bebel.

Dah siap taip2 semua, klik Encrypt.


Step 5;

Akan keluar coding.

Copy kod pada box HTML Code > paste kat New Post blog. (tempat dok taip2 post tuh)


Contoh :

<div id="LJbCm0yr" title="U2FsdGVkX1+jY4A9WvhO/8PP1KiKT8DDVFwtGyFaVvkqSyTJOqjYlS0DjiYW+U3b">
<a href="javascript:decryptText('LJbCm0yr')">Show encrypted text</a>
</div>

p/s : Show encrypted text = Boleh tukar nak letak pape pun. Eg : Tak boleh baca lah!


Step 6;

Publish macam biasa. Ingat password!


P/S : If nak letak gambar dalam private post nih,
  • buat post macam biasa, letak gambar semua siap
  • klik Edit HTML
  • copy coding semua, then paste pada box Plain Text
  • then, klik Encrypt
  • copy kod pada box HTML Code tuh
  • paste dalam New Post
  • publish!

2 comment/s:

sAiakEma said...
This comment has been removed by the author.
sAiakEma said...

wah!!tuto ne mmg brgune.da sejam sy try ltak gmbr.thanx..jd pon..

 

Template by BloggerCandy.com