Benda yang Perlu Ada dalam Beg Make-Up

Salam semua.



Orang perempuan biasa la kan kalau dengan make-up. Kalau nak lebih organize, seharusnya kena la ada sekurang-kurangnya 1 make-up bag ni kan. Gambar di atas hanya sebagai contoh. Pensel case tu pun boleh jadi sebagai make-up bag kita.

So, nak kongsi la sekurang-kurangnya apa yang perlu ada dalam make-up bag ni.


1- Small mirror.
2 - Facial wash.
3 - Facial toner. 
4 - Moisturiser.
5 - Foundation.
6 - Concealer.
7 - Loose powder. (optional)
8 - Compact powder. 
9 - Eye-shadow. (the choice of colour is yours.depends.)
10 - Eyeliner.
12 - Mascara.
11 - Blusher.
12 - Vaseline. (untuk yang ada masalah kulit dan bibir kering.)
13 - Lip liner. (optional)
14- Lipstick.
15 - Lip gloss.
16 - Brush and sponge.
17 - Tissues, Wet tissues, Facial cotton.

* in small portion, if you can.




Kalau yang ini, jangan cakap la. Segala mak nenek boleh sumbat. Hehe.

0 comment/s:

 

Template by BloggerCandy.com